پروژه آشنایی با ژنراتورهاي مگنتو هایدرو دینامیک و ها تکنولوژي هاي مختلف آن
تعدادصفحات : 72
يکي از روش هاي نوين توليد جريان الکتريسيته که بر اساس ويژ هاي حالت چهارم ماده طراحي شده است مولدهاي MHDاست.اين مولدها داراي قسمت مکانيکي متحرک نيستند و به همين دليل در MHDها هيچ صحبتي از اتلاف انرژي بر اثر اصطکاک مطرح نيست. همچنين چون در MHDها تبديل تقسيم انرژي به صورت مس انجام مي شود.
اتلاف انرژي بسيار کم است در حالي که در ژنراتورهاي معمولي بايد ابتدا انرژي منبع به صورت مکانيکي در آيد و سپس توسط ژنراتور اين انرژي به انرژي الکتريکي تبديل شود که در اين ميان مقدار قابل توجهي از انرژي تلف مي شود. m: none; white-space: normal; widows: فناوري پلاسما در توليد جريان الکتريسته مولدهاي MHDيکي از روش هاي نوين توليد جريان الکتريسيته که بر اساس ويژگي هاي حالت چهارم ماده طراحي شده است مولدهاي MHDاست.اين مولدها داراي قسمت مکانيکي متحرک نيستند و به همين دليل در MHDها هيچ صحبتي از اتلاف انرژي بر اثر اصطکاک مطرح نيست. همچنين چون در MHDها تبديل انرژي به صورت مستقيم انجام مي شود.اتلاف انرژي بسيار کم است در حالي که در ژنراتورهاي معمولي با ابتدا انرژي منبع به صورت مکانيکي در آيد و سپس توسط ژنراتور اين انرژي به انرژي الکتريکي تبديل شود که در اين ميان مقدار قابل توجهي از انرژي تلف مي شود.اين امر موجب شده است که بازده مولدهاي MHDبه بيش از % ٧٠برسد بازده ايده آلي براي ماست.مولد
MHDداراي يک تونل دراز است که در دو طرف آن آهن رباهاي بسيار قوي و در دو طرف ديگر دو الکترود براي دريافت و انتقال جريان توليدي وجود دارد.
جرياني از پلاسما با سرعت بسيار زياد )در حدود سرعت صوت( وارد اين کانال مي شود و ذرات پلاسما در اثر در هم کنشي که با ميدان مغناطيسي موجود دارند و تحت تاثير نيروهاي لورنتس وارد بر آن که اثر هال ناميده مي شود از هم جدا شده و به طرف الکترود ها حرکت مي کنند.در اين حالت مولد مانند يک خازن تخت عمل مي کند که هيچ وقت دشارژ نمي شود. MHDها علاوه بر بازده بالايي که دارند داراي آلودگي کمي مي باشند و نيز مي توانند از سوخت هايي که امکان استفاده از آنها در صنايع ديگر نيست استفاده کنند که اين امر موجب شده است که استفاده از اين مولدها يک امر سود آور براي دولت ها گردد.
فناوري MHDنيز مانند ساير فناوري ها داراي مشکلاتي است. از جمله اينکه ممکن است ذرات پلاسما در اثر ميدان مغناطيسي قوي موجود در درون سيستم و ميدان الکتريکي به وجود آمده از انباشتگي ذرات باردار در دو الکترود کناري حالت چرخشي به خود گرفته و موجب انفجار شديدي شوند.از طرفي جريان توليدي توسط MHDها جريان
مستقيم است که بايد به جريان متناوب تبديل شود. به علاوه ساخت MHDها نياز به فناوري بسيار پيشرفته اي دارد که اکثر کشورها قادر به ساخت اين مولدها نيستند.
مبلغ قابل پرداخت 15,000 تومان
برچسب های مهم